top of page

 NYÁRI INTENZÍV KREATÍV KURZUS 

 2019.07.01-05. 

 KURZUSLEÍRÁS 

A hét során készítünk kollázst, részt veszünk művészettörténet előadáson, rajzolunk, festünk, tárlatvezetésre megyünk a Szépművészeti Múzeumba és még az Állatkertben is fogunk alkotni.

A kurzus alapkoncepciója az, hogy délelőtt inspirálódunk izgalmas előadásokból, műalkotásokból, témákból és ezekből kiindulva hozza létre mindenki a saját egyénileg elkészített munkáit. Az egy hetes alkotói folyamat egyszerre fejleszt és kikapcsol. Kizökkent a mindennapi rutinból és segít inspirációs forrásként tekinteni a környezetünkre.

 RÉSZLETES PROGRAM 
A-Piece-of-the-Ocean.jpg

HÉTFŐ:  Kollázs készítés 

A nap első felében különböző újságokból, csomagolópapírokból, színes papírokból gyűjtünk érdekes és az adott témához kapcsolódó formákat, képeket. A gyűjtés után mindenki elkészíti a kollázsokat, majd közösen elmegyünk ebédelni egy közeli étterembe. Az ebéd után új témák mentén rajzi és festészeti eszközökkel kiegészített munkákat készítünk, szintén a kollázs
témakört érintve.

kurzusok-kis-kep1_32.png

KEDD:  ‘Értsd a kortárst’ előadás, rajzolás és festés 

A napot egy kb. egy órás ‘Értsd a kortárst’ előadással kezdjük, ahol az előadó (Benyovszky-Szűcs Domonkos) izgalmas példákon keresztül jár körül kortárs témákat. Az előadás után inspirációs forrásnak tekintünk egy-két kiemelt művet és azokra reflektálva elkészítjük saját festményünket. Az ebéd után a nap második felében rajzi feladatokat oldunk meg, különböző felületek, különböző megfogalmazások lehetőségeit vizsgáljuk.

szépművészeti-múzeum-807x538.jpg

SZERDA:  Szépművészeti Múzeum és rajzolás 

Találkozó reggel a Szépművészeti Múzeumban, ahol már vár minket a múzeum egyik művészettörténésze, aki egy korszakot mutat be nekünk érdekes tárlatvezetés keretén belül. A tárlatvezetés után minden résztvevő a kiállítóterekben lehetőséget kap általa választott műalkotásról szabadkézi rajzot készíteni, elmélyülni egy-egy műtárgy részleteiben. Ebéd után közösen megyünk a műterembe, ahol kreatív feladatokat oldunk meg a délelőtti inspirációkból kiindulva.

Program_606_Photo__a28c.jpg

CSÜTÖRTÖK:  Rajzolás, festés 

Műtermi munka fekete-fehér és színes eszközökkel látvány utáni és szabadon választható témák közül.

Különböző műfajokat járunk körül ( pl: csendélet, portré, botanikai illusztráció, gesztusfestészet ). Fekete-fehér és színes technikákkal készítünk képeket, látvány után és a fantáziánkat használva.
 

14778571_595e7d5db5cce9db99dc342d7d8a8db

PÉNTEK:  Állatkerti alkotás 

Találkozó az állatkertnél, majd rövid “terepszemle” után néhány kroki (gyors vázlatrajz) készítés ceruzával. Ezután mindenki keres egy témát (növények, állatok, emberek, terek stb.) és gyorsan száradó anyaggal látvány utáni rajzokat készítünk.

 MI AZ AMIT BIZTOSÍTUNK? 

Mindent! A te feladatod csak az, hogy gyere el és érezd jól magad ezen a héten.

 

Az ár tartalmazza a rajzeszközöket, papírt, festéket, ecseteket, belépőket és még a napi egyszeri  étkezést is, amit minden nap egy közeli étteremben költünk el együtt.

 KINEK AJÁNLJUK? 

Azoknak, akik még nem ismernek rajzi-festészeti technikákat, vagy ismernek már néhányat, de fejleszteni szeretnék a tudásukat és érdeklődnek a különböző művészeti ágak iránt.

Fontos tudni, hogy semmilyen előképzettség nem szükséges a kurzuson való részvételhez.

Diákok és felnőttek is jelentkezhetnek, nincs felső korhatár, de az ajánlott minimum kor 16 év.

 MIKOR, HOL? 

A programok 2019. 07.01 - 05-ig minden nap 10-16 óráig tartanak a Belvárosi Rajziskolában ( 1056 Budapest, Váci utca 47.) Külsős program szerdán és pénteken lesz a Szépművészeti Múzeumban (1146 Budapest, Dózsa György út 41.) illetve az Állatkertben (1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.)

 MENNYIBE KERÜL? 

A kurzus ára 60.000 Ft, amit átutalással tudsz kifizetni a jelentkezési lap kitöltése után. A közlemény rovatba kérjük tüntesd fel a neved és azt, hogy NYÁRI KURZUS.

Bármilyen kérdésed van, keress minket bizalommal a 06 70 374 04 03 telefonszámon, vagy írj a lilla@belvarosirajziskola.hu -ra.

 JELENTKEZÉSI LAP 
bottom of page